Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19032 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:
Gabrielu, BV nie daje forsy do reki Oni placa za dodatkowe zajecia, moga doplacic do czynszu wiekszego mieszkania .Z tą forsą to była przenośnia ... niemniej zamiast......
---
Ech daję sobie siana z Tym tematem...
---
NIEMNIEJ UWAŻAM NADAL... , ŻE... -BV-... MIAŁO WYSTARCZAJĄCE PODSTAWY ZGODNIE Z NORWESKIM PRAWEM ...DO ZROBIENIA TEGO CO DOKONAŁO...
---
I być może dobrze się stało ... Może durni dorośli zrozumieją , że kij ma dwa końce , jak jednym daje , to drugim bije ...
---
RÓWNOWAGA MUSI BYĆ ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
ankadoro napisał:
mac_cc napisał:
gabriel napisał:

A...cha ...
I pewnie każda z Was chciałaby uprawiać takie "sporty" jakie uprawiała ta Pani w Norgę .między dniem a nocą ...pomiędzy pracą w szkole ...a "pracą " na własny rachunek ...
Zapominając całkowicie o własnym dziecku... Jego przyziemnych potrzebach ...
---
Bo co taki ...smarkacz... może chcieć ... ważne , że ...BV... daje forsę ...
---
.spoleczenstwo.newsweek.pl/rodzice-malej-...iecko,79321,1,1.html
---
To tak dla przypomnienia .. bo widzę , że niektórzy ...SZYBKO ZAPOMINAJĄ ...
---
W CZYM TKWIŁ PROBLEM

---
I nie czytać po łebkach tyko całe PIĘĆ STRON ... SPOKOJNIE i DOKŁADNIE...
To wtedy będzie widać Obraz tej szemranej...MATKI POLKI...

Jakie "sporty"?
Poza tym, że rodzice cieszyli się, że dostają pieniądze na córkę, nie znaczy że jej nie kochali, albo nie poświęcali jej wystarczająco dużo uwagi.

Bo co taki ...smarkacz... może chcieć ... ważne , że ...BV... daje forsę ...
Wyjątkowo prostackie (z całym szacunkiem) stwierdzenie z twojej strony...

Znam ten tekst, czytałem go kilka razy. I zdaję sobie sprawę z tego że rodzice popełnili szereg głupstw. A kto nie popełnia żadnych błędów? Czy istnieją ludzie idealni? - niestety my ludzie jesteśmy tak skonstruowani że najlepiej uczymy się na własnych błędach.

Teraz mi odpowiedz - czy ten szereg głupstw jest wystarczającym powodem dla Ciebie aby Nikola i rodzice już więcej siebie nie zobaczyli? - tu pytam się Twojego sumienia...

Szereg glupstw w koncu stanowi SUME glupstw. Poza tym nikt nie mowil o odebraniu Nikoli, byla ona tymczasowo -do rozprawy - umieszczona w beredskapshjem, natomiast rodzice wzieli sprawe we wlasne rece, nie czekajac na orzeczenie bieglych. Nasuwa sie mysl, ze byc moze obawiali sie, ze to orzeczenie moze byc niezbyt korzystne dla nich. Wtedy tez przedstawione bylyby konktretne zarzuty. Woleli uciec.

Przecież wyraźnie w tej sprawie zostało powiedziane, że rodzice szybko tego nie wygrają. Czy ty czekałbyś np. te 3 lata żeby wygrać w sądzie - a dziecko byłoby od Ciebie odseparowane?
I nie miałbyś pewności ze wygrasz...
Do tego dziewczynka już 4ry tygodnie spędziła w rodzinie zastępczej - hmm i instytucje za to odpowiedzialne nie kwapiły się do tego by przeanalizować sytuację rodziny - czy zgadza się z raportami urzędnika...

Chyba nie muszę wertować całego wątku by wklejać linki do artykułów gdzie rodziny wygrywały przed sądami... ale po wielu latach.

gabriel napisał:

NIEMNIEJ UWAŻAM NADAL... , ŻE... -BV-... MIAŁO WYSTARCZAJĄCE PODSTAWY ZGODNIE Z NORWESKIM PRAWEM ...DO ZROBIENIA TEGO CO DOKONAŁO...

Robimy coś bo mamy do tego przesłanki zgodne z prawem. Ale już zrobimy coś co złamie obowiązujące prawo...

Czy to nie hipokryzja? (a jeżeli tak to jak ufać takiej instytucji, która prawo traktuje tylko wybiórczo - tzn. my mamy same uprawnienia, ale żadnych obowiązków...)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
marianek73 napisał:
gdzie ona jest? gdzie jest ruda wrednota ?
where r u rusty lady?

Się znudziło mi..
Wymądrzacie się, a niewiele wiecie.. pisać więcej nie będę... bo obiecałam

Mariano italiano idź się zacznij pakować i wracaj bo widać szalenie tęsknisz za tą Norwegią.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
wybacz,ale zostane jeszce kilka dni w polandii: )))
tesknie jedynie za tobą,ale jakos zniosę te kilka dni rozłąki

obiecałas? komu?(!)
Lolek dał ci po łapach, czy posłuchałas rad starego kumpla ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:
A to niby czemu Hilton? Całe życie kogoś lub coś oceniamy. Choćby z tak prozaicznej przyczyny jak lepsze życie. Czy ty tego nie robisz?

Mow za siebie retier. Ja nie oceniam po wygladzie i tym jak ktos sie wyslawia tego czy jest dobrym rodzicem.
Nie oceniam ludzi, jedyne co czasem oceniam, to ich wypowiedzi na forum, ale nie uzurpuje sobie prawa do oceniana czy sa dobrymi:
-rodzicami
-katolikami
-ateistami
-pracownikami
-przyjaciolmi (czyimis)
-sasiadami itp

Po wypowiedziach latwo mozna stwierdzic, czy ktos jest oczytany, czy ma zainteresowania, czy lubi czytac ksiazki, itp. Jezeli nie jest, to ok, najwyzej nie ma o czym z takimi osobami dyskutowac, ale czy to daje prawo do stwierdzenia, ze chca zla dla wlasnego dziecka?

Poza tym, retier, istnieje zasadnicza roznica w ocenianiu KOGOS a CZEGOS. Czlowiek to nie jest rzecz. Uwazasz, ze ocenianie pani Rybki jako matki jest tym samym co ocenianie, ze mam brzydko pomalowane sciany w pokoju?
Daj sobie na wstrzymanie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mac_cc napisał:...Teraz mi odpowiedz - czy ten szereg głupstw jest wystarczającym powodem dla Ciebie aby Nikola i rodzice już więcej siebie nie zobaczyli? - tu pytam się Twojego sumienia...
Wiesz ... Moje Polskie Sumienie ... nie ma nic do Gadania ...
Dla ..."naszej kultury rodzinnej"... to bzdety i nic nie znaczące głupstwa ...
Dla Norwegów to Przestępstwo , za które niektórzy Norwescy Rodzice , poza zabraniem dzieci ...idą również do więzienia ...!!! .
---
Taki buńczuczny to Ja w Norge Byłem na początku Mojego Tutaj pobytu ...
---
Przez parę lat nauczyłem się Lokalnej Pokory...
---
TO JA PRZYJECHAŁEM DO NORGE ... NIE ODWROTNIE ...
Nikt mnie nie zmuszał ... jeżeli Tu jestem to ...MUSZĘ AKCEPTOWAĆ PRAWA TEGO KRAJU...
---
Inaczej droga wolna do Polski...
---
I TO DOTYCZY KAŻDEGO... NAWET RODZICÓW WŁASNYCH DZIECI ...
---
KTÓRYCH NA SIŁĘ ...ŚCIĄGAJĄ Z KRAJU , ZABIERAJĄC POLSKIE DZIECIŃSTWO A NASTĘPNIE ... NISZCZĄ RADOŚĆ POZNAWANIA INNEJ KULTURY ..DLA PARU... OJRO...
---
Czysta ...FUNTOZA... i nic ponadto ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
185 Postów

(lena003)
Stały Bywalec
marianek73 napisał:
wybacz,ale zostane jeszce kilka dni w polandii: )))
tesknie jedynie za tobą,ale jakos zniosę te kilka dni rozłąki

obiecałas? komu?(!)
Lolek dał ci po łapach, czy posłuchałas rad starego kumpla ?

a nie mówiłam ?????? kto się czubi .....hehehhehe oj Marian
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
gabriel napisał:
mac_cc napisał:...Teraz mi odpowiedz - czy ten szereg głupstw jest wystarczającym powodem dla Ciebie aby Nikola i rodzice już więcej siebie nie zobaczyli? - tu pytam się Twojego sumienia...
Wiesz ... Moje Polskie Sumienie ... nie ma nic do Gadania ...
Dla ..."naszej kultury rodzinnej"... to bzdety i nic nie znaczące głupstwa ...
Dla Norwegów to Przestępstwo , za które niektórzy Norwescy Rodzice , poza zabraniem dzieci ...idą również do więzienia ...!!! .
---
Taki buńczuczny to Ja w Norge Byłem na początku Mojego Tutaj pobytu ...
---
Przez parę lat nauczyłem się Lokalnej Pokory...
---
TO JA PRZYJECHAŁEM DO NORGE ... NIE ODWROTNIE ...
Nikt mnie nie zmuszał ... jeżeli Tu jestem to ...MUSZĘ AKCEPTOWAĆ PRAWA TEGO KRAJU...
---
Inaczej droga wolna do Polski...
---
I TO DOTYCZY KAŻDEGO... NAWET RODZICÓW WŁASNYCH DZIECI ...
---
KTÓRYCH NA SIŁĘ ...ŚCIĄGAJĄ Z KRAJU , ZABIERAJĄC POLSKIE DZIECIŃSTWO A NASTĘPNIE ... NISZCZĄ RADOŚĆ POZNAWANIA INNEJ KULTURY ..DLA PARU... OJRO...
---
Czysta ...FUNTOZA... i nic ponadto ...

Wobec tego norweskiego prawa. Dlaczego ja mam nie wymagać żeby ono działało w dwie strony - wobec instytucji i rodziny?
Czy dla Ciebie ratyfikowane konwencje międzynarodowe przez Norwegię są gorsze od aktów prawnych które Norwedzy pisali od podstaw?

I jeszcze jedno - napisz co to za przestępstwo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
[quote]gabriel napisał:
---
---

tu sie z toba zgodze,a tylko z tym zdaniem!
reszta jak zwykle brednie pijanego, starego,"zmierzłego" hanysa!
typowy stary kawaler...........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Nie czytam w gazetach o spr.ale znalazlam w VG to...

To powiedzial adwokat / przepraszam za kulawe tłumaczenie/

REPREZENTUJĄCYCH RODZICÓW: Prawnik Simen Tveten. Zdjęcie: Adwokat domu Tonsberg
Nie umowy

prawa Simen Tveten reprezentuje rodziców dziewczyny w przypadku opieki nad dziećmi. - miałem spotkanie z rodzicami w środę o 12.00, z tłumaczem, ale nie wydaje. I skontaktował się z władzami opieki nad dziećmi, który powiedział, że dziewczynka prawdopodobnie została porwana, powiedział Tveten. polska para mieszka w Norwegii od kilku lat, i jej mąż pracuje tutaj. Kiedy społeczność poszedł i wziął dziewczynkę do szkoły trzy tygodnie temu, nie było podejrzenie przemocy i wykorzystywania innych. - To nie była bardzo poważna i niebezpieczna sytuacja dla dziewczyny, że się, że dziecko wszedł do środka. Była może nie idealne rodziców przez norweskich standardów, ale poszło dobrze na dłuższą metę, mówi Tveten, podkreślając, że dziewczyna zawsze wyrażał pragnienie, aby być z rodzicami. On nie miał kontaktu z rodzicami od czasu zakończenia ostatniego tygodniu. Polityk i "Rambo" prywatny detektyw Rutkowski, były polityk parlamentu polskiego i był także członkiem Parlamentu Europejskiego na krótszy okres. Najbardziej znany jest jednak z kontrowersyjnych dektektivvirksomhet. Poprzez dokumentalny Detektyw serialu na TVN Polaków po 51-letni polowanie na domniemanych oszustów. Kilka razy zakończyła się w policji uwagę, zarówno w Polska i inne kraje, bo ich działalności.

Kolejne dotyczy GODZINY-CZASU, zgloszenia na policje przez BV ,ze dziecko zginelo / skoro prawnie bylo umieszczone, to dlaczego zwlekali z powiadomoieniem policji /

- opieki nad dziećmi grozi

szef Vestfold gminy potwierdził, AP, że zgłaszali porwania na policję. - kierownik firmy poinformował nas po południu, że polska dziewczyna brakowało. Przeanalizowaliśmy sprawę na policję, i to wszystko wiem, mówi, że głównym urzędnikiem administracyjnym. Po AP dowiedział się, usługi opieki nad dziećmi w społeczności nie czułem presji rodziców dziewczyny. Oni również otrzymali bardzo ostry list z polskiej ambasady, gdzie domagał się, że powinna zostać zwrócone do rodziców. dyrektora przedsiębiorstwa w zakresie usług opieki nad dziećmi w gminie, potwierdzające, że Polska dziewięć lat zniknęła z domu w nagłych wypadkach, ale nie możemy komentować dalej. - Mamy obowiązek zachowania poufności , mówi. Vestfold
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok